Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Zona Membri

Televiziunea si Radioul publice - doua megainstitutii pe care Parlamentul Romaniei le tine suspendate de 17 ani


Bogdan Ghiu

Vineri, 04/05/2007 - 21:42
TextText mai micText mai mare
Adauga cu AddThis

Bani, bani, bani si proiecte megalitice. Pina in 2005, faraonul a fost Dragos Seuleanu, la Radioul public. Apoi, stafeta megalomanic-clientelara (spune o anumita parte a presei) a fost preluata de TVR.

Clasa politica (i.e. Parlamentul) are tot interesul sa nu rezolve structural, o data pentru totdeauna, problemele serviciilor publice de radio si televiziune. Aceste doua megainstitutii sint mentinute de Parlament in stare de suspendare de 17 ani.

Probleme financiare la TVR
La începutul lunii martie, Tudor Giurgiu a recunoscut că TVR se confruntă cu probleme financiare şi a anunţat că societatea de televiziune publică va avea, anul acesta, un buget de austeritate şi face demersuri pentru a mări taxa radio-TV de la 4 lei la 6 lei. Televiziunea Română a depus la Parlament Raportul de activitate pe anul 2006.

Conform documentului, anul trecut a fost dezastruos din punct de vedere financiar. SRTV a avut o cifră de afaceri netă de 498 milioane lei şi un rezultat contabil brut de minus 17 milioane RON. Cheltuielile Televiziunii Române au depăşit, anul trecut, încasările din exploatare cu peste 5 milioane de euro. Iar 83% din veniturile de anul trecut au provenit din bani publici.

UPDATE: Locul lui Tudor Giurgiu în Consiliul de Administraţie al TVR este luat de supleantul din partea Guvernului: Brânduţa Miron, actualmente şeful Biroului de Presă al Partidului Naţional Liberal.

Preluare (fragmentara) de pe www.antena3.ro


Spacer Spacer