Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Zona Membri

Din presa...


Bogdan Ghiu

Vineri, 27/04/2007 - 08:54
TextText mai micText mai mare
Adauga cu AddThis

Traian Băsescu a fost vizitat, joi, 26 aprilie, şi de filosoful Gabriel Liiceanu. Acesta a spus că a venit la Băsescu pentru că "ne aflăm în faţa unei dictaturi a Parlamentului". Liiceanu a precizat că a vrut să vadă care este starea de spirit a preşedintelui, "pentru că aceasta este foarte importantă în acest moment". Însă, preşedintele "era vesel şi optimist", a declarat Liiceanu.
Sursa: Antena 3

Pelerinaj la sediul de campanie al lui Băsescu

Traian Băsescu lucrează în continuare la strategia pentru campania pentru referendumul de demitere a preşedintelui suspendat. El s-a întâlnit astăzi la sediul de campanie cu apropiaţii săi pentru a stabili în ce fel îi pot aduce pe români la urne.

Pe lângă colaboratorii săi au sosit, rând pe rând, şi oameni obişnuiţi care voiau să-i transmită lui Traian Băsescu susţinerea lor.

Îmbrăcat lejer şi vizibil îngândurat Traian Băsescu a sosit la sediul de campanie din Vasile Lascăr la prima oră a dimineţii.

Scriitorul Gabriel Liiceanu a venit să-l asigure pe Băsescu de susţinerea sa. "Am fost curios să ştiu ce gânduri are preşedintele, cum ştie să se apere de jocurile murdare. Este foarte calm, foarte bine dispus şi sigur că lumea îşi va da seama că nu este o glumă ce urmează şi că majoritatea va înţelege că e vorba de calitatea vieţii lor", a declarat Gabriel Liiceanu.

La poarta sediului de campanie au venit şi oameni de rând. "Îi dorim sănătate, norc, fericire şi să-nvingă pe duşmanii neamului românesc", i-au transmis doi dintre susţinători.

Tom Gallagher: România, viitor agent al Rusiei în UE

"România: moartea reformei" este titlul articolului publicat de reputatul istoric britanic Tom Gallagher în publicaţia online Open Democracy. Gallagher, autor al mai multor lucrări despre România postcomunistă, face o radiografie incisivă a situaţiei de la Bucureşti.

Tom Gallagher, şeful catedrei pentru Conflicte Etnice şi Pace a Universităţii Bradford din Marea Britanie, afirmă în materialul său că "răzbunarea cartelurilor sprijinite de partidele de la Bucureşti evidenţiază eşecul politicii Uniunii Europene" şi că actuala criză politică din România ar putea destabiliza Uniunea însăşi.

Gallagher reproşează Guvernului de la Bucureşti că "a luat o pauză de la reformă". Un alt reproş este adus de Gallagher chiar oficialilor europeni, care ar fi trebuit să vadă semnele de avertisment privind deteriorarea stuaţiei din România încă de la ceremoniile de Anul Nou dedicate aderării la Uniunea Europeană. Istoricul britanic îl critică aspru pe compatriotul său din Parlamentul European, Graham Watson, care nu numai că a sprijinit intrarea conservatorilor lui Dan Voiculescu în grupul parlamentar liberal, în ciuda acuzaţiilor de corupţie care planau asupra unora dintre ei, dar a şi afirmat că suspendarea lui Băsescu este justificată.

Gallagher, care mai acuză Bruxelles-ul că s-a lăsat manipulat cu naivitate de politicienii de la Bucureşti, se întreabă dacă UE "se va trezi şi va recunoaşte că eforturile de exportare a valorilor şi metodelor de guvernare europene au dat greş în România". O entitate postmodernă naivă precum Uniunea Europeană, afirmă Gallagher, nu poate face faţă cartelurilor lipsite de scrupule de la Bucureşti: "Fără un efort de reevaluare rapid şi profund, aceste forţe prădătoare - cu numai un preşedinte izolat care să li se opună - pot ameninţa chiar stabilitatea Uniunii".

În finalul articolului, istoricul britanic face şi o predicţie: în ciuda suspiciunii istorice a românilor faţă de Rusia, nu este exclus ca reprezentanţii puterii de la Bucureşti să-şi lege interesele economice, în special cele energetice, de Rusia, şi să devină un cap de pod al influenţei Moscovei în UE. În acest caz, conchide autorul, în loc ca Europa să occidentalizeze una din graniţele sale, România ar putea contribui la erodarea Uniunii Europene din interiorul ei.
Sursa: Realitatea TV


Spacer Spacer