Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Zona Membri

va trebui sa ignorati criticii


Dinu Lazăr

Miercuri, 09/01/2008 - 02:16
TextText mai micText mai mare
Adauga cu AddThis

Pentru a fi memorabile, lucrarile dumneavoastra trebuie sa fie unice. Nimeni nu a mai creat asemenea lucrari vreodata si nimeni nu va mai putea sa le copieze. Daca lucrarile dumneavoastra sunt extraordinare, oamenii vor incerca sa le copieze, dar nu vor reusi niciodata. Fiti dumneavoastra insiva si fiti buni in ceea ce faceti, sau fiti la fel ca restul lumii si veti fi uitat.

Din cauza ca lucrarile bune sunt unice, vor fi asa cum nimeni nu a mai vazut vreodata. Si din cauza ca nu sunt familiare, aproape toata lumea le va uri. De aceea aveti nevoie sa fiti sinceri cu dumneavoastra insiva si va trebui sa ignorati criticii.

Imparatul Iozef al II-lea i-a spus lui Mozart ca Nunta lui Figaro avea "prea multe note". In ziua de azi, echipamentele profesionale cu 192 de canale audio si 256 de piste MIDI ne ofera mai multe note pe minut decat a compus Mozart in toata viata lui, lucru pe care noi il luam ca atare.

Cand Simfonia a IX-a a lui Beethoven a fost audiata pentru prima data la Londra, cronicarii au scris lucruri ca "eleganta, puritatea si masura cedeaza treptat loc stilului frivol si pompos adoptat de talentele superficiale din vremea noastra". Oamenii nu l-au inteles pe Beethoven si au crezut ca este nebun. Cum a putut sa compuna asa ceva? Ce cacofonie!

Credeti ca lui Beethoven i-a pasat de ce au spus contemporanii sai? Bineinteles ca nu – era surd! Maretia nu este afectata de handicapuri. Iar acest batran surd a compus muzica de asa natura incat se vinde si dupa o suta de ani de la moartea lui. Oare vor putea Madonna si Beatles sa ajunga la performanta asta? Vom vedea.

Ken Rockwell


Spacer Spacer