Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Zona Membri

Poate fi asta numită presă? Da, din moment ce aşa este toată presa!


Bogdan Ghiu

Sâmbătă, 07/04/2007 - 10:51
TextText mai micText mai mare
Adauga cu AddThis

Maniacii sopingului i-au speriat pe angajatii hipermarketurilor
Alina BADALAN, Gândul, 7 aprilie 2007

Angajatii hipermarketurilor au avut o Saptamana Mare de cosmar. Maniacii cumparaturilor aproape ca i-au imbrancit, in goana dupa miel si oua. De frica sa nu se termine marfa, oamenii le-au smuls angajatilor din maini laditele cu legume. Valuri intregi de cozonac au apucat sa stea pe rafturi doar cateva minute.

Pastele le-a luat mintile romanilor pusi pe cumparaturi. Saptamana aceasta, bucurestenii le-au scos peri albi angajatilor din hipermarketuri. Vineri, la un hipermarket din zona Obor, cumparatorii s-au asezat la coada cu noaptea-n cap, cu mult inainte sa se deschida magazinul. Dupa ce s-au luat la harta pe carucioare, cand s-au deschis usile au dat pur si simplu navala. S-au napustit ca teleghidati asupra carnii de miel si vinului si, dupa ce au golit rafturile, s-au infipt in stocurile cu bere si pasta de mici. Un kilogram de carne de miel: 16,7 lei.

Mielul din vitrina s-a terminat in cateva ore si, cand a venit vremea sa mai aduca un stoc, angajatii au inceput sa se codeasca. Daca, vazandu-i cu mielu-n brate, oamenii or sa sara pe ei? Nici cozonacul n-a prea ajuns. "Vedeti, cozonacul de abia sta cateva minute pe raft, cum il aduc oamenii nostri din depozit, cum il iau cumparatorii. Scoatem apoi alte stocuri de cozonac, dar si alea se termina cat ai clipi", ne-a spus directorul magazinului. Un cozonac mai gras face vreo 65 de lei, dar se gaseste si la jumate de pret. Painea romaneasca cu cartofi a fost Cenusareasa. Clientii de abia s-au uitat la ea; au tras spre tot soiul de painici importate, impletite, covrigi, batoane si chifle cu mac si susan, musai trase-n ambalaje sa-ti ia ochii. Mai scumpe de doua, trei ori decat painea noastra. Nu se stie de ce, dar cu ciupercile a fost o adevarata isterie. Ca sa reuseasca sa-si faca treaba, manipulantii de la ciuperci ar fi trebuit sa aiba muschi de fier. Au fost cumparatori care le-au tras direct din mana laditele cu ciuperci. Printre muntii de oua (8 lei, 30 de bucati) din cosuri se intampla sa mai zaresti cate-o felie timida de delicatesa. Branza cu mucegai se vinde ca medicamentul, la gram: 4 lei suta de grame. "S-au mai vandut bine rosiile, castravetii, salata, Coca Cola, condimentele si cozonacul. Surprinzator este ca se cumpara foarte multe ciuperci", spune directorul magazinului. In Saptamana Mare, maniacii sopingului i-au ajutat in afaceri: vanzarile au crescut cu 40 la suta.


Spacer Spacer