Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Zona Membri

Pasajul Universităţii: terorism instituţional şi „pipi la sticlă”


Bogdan Ghiu

Joi, 20/09/2007 - 15:40
TextText mai micText mai mare
Adauga cu AddThis

Intru în Pasajul Universităţii. Mizer ca întotdeauna. Primăria Bucureştiului anunţase că va începe, cît de curînd, să-l refacă.

Se pare că tocmai asta începe să facă. Dar cum? În cel mai terorist stil posibil, nu ca o autoritate locală, ci ca o bandă de recuperatori.

În plină zi, Pasajul Universităţii este cufundat în întuneric. Nu este curent nici la McDonald’s (să fie vizate, oare, interesele americane?). Mă duc să cumpăr „Dilema”, stau de vorbă cu prietenii mei de la chioşcul de ziare. Lumina e întreruptă cam de trei ore. Au venit şi televiziunile: TVR, Antena 1. O să mă uit diseară. „Facem pipi la sticlă!”, căci şi closetul public este, inevitabil, închis.

Primăria procedează mafiot, la intimidare, nu ca o instituţie aleasă de locuitorii Bucureştiului: vrea să-i evacueze pe comercianţii locului supunîndu-i, din cîte se pare, la şicane. Vor să-i facă pe comercianţi să plece, să cedeze bunătate de vad comercial. Oamenii înjură de Videanu („să vină, că l-am ales!”) şi aud pomenindu-se numele Dorin Cocoş, care cică ar fi interesat de acest spaţiu ultracentral. Cică spaţiul i-ar fi destinat, pe pile politice! PD-ul vrea să pună mîna şi pe centrul Bucureştiului, loc simbolic. Asta spun oamenii. O să mă uit la ştiri, dar nu la Realitatea. Ba şi la ea, ca să-i văd cum spală morţii şi cum vor să înece peştele.

În miezul Bucureştiului e beznă. Afaceri la negru.


ComentariiEste scandalos ce se intimpla

Toate miesmele subteranelor locante dau in pasaj - nu au alta aerisire.
Aparatele de conditionat aerul incalzesc vara pasajul pina la peste 50 de grade si vintura praful de colo colo in nori paraleli - nu au unde sa le puna.
Cind luminile merg, ilumineaza cu citeva zeci de ori mai putin fata de normele admise - cu citiva luxi fata de citeva sute. Am masurat cu exponometrul.
Iluminat de avarie nu exista.
Oricind se poate intimpla o tragedie.
Este inadmisibil.
Scarile rulante practic nu au mers de la remvolutie.
Scarile de piatra sunt sparte si au trepte ciobite.
Mizerie ca la balamuc.
Sus masinile sunt parcate pina la buza scarilor, la iesirea dinspre Palatul Sutu.
Zidurile sunt murdare si vomate.
Nimanui nu-i pasa, desigur, si statul, primariile, prefectura, guvernul, presedentia, sunt entitati teoretice si incapabile, care nu merg cu metroul si deci care nu cunosc cum devine cazu`.
Si daca cunosc, li se rupe sau iau ciubuc si uita.
Dar un invalid cu scaun cu rotile ce ar face?
Cum ar cobori la metrou? nimanui nu-i pasa desigur.
Si peste toate, cershetori si ambulanti... seara aurolaci...
Sa traiti bine!


Spacer Spacer