Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Zona Membri

Precizări


Bogdan Ghiu

Luni, 06/08/2007 - 19:13
TextText mai micText mai mare
Adauga cu AddThis

În privinţa redenumirii postului public de radio, din Radio3Net, în Radio3Net-Florian Pittiş, mi se pare normal să fac următoarele precizări.

Nu contează, pînă la urmă, ideea: e de bun-simţ. Contează decizia rapidă şi colectivă, instituţională, a Consiliului de Administraţie al SRR. Şi, la fel ca în cazul tuturor deciziilor acestui Consiliu de Administraţie, nu se consemnează şi, repet, nu contează decît hotărîrea finală, nu iniţiatorul ei. Sîntem un organism de conducere colectiv şi, prin urmare, impersonal, nu un cenaclu.

Nu vreau, deci, să-mi atribui vreun merit sau vreo întîietate în luarea acestei decizii fireşti. Şi nici nu pot fi sigur, întrucît nu ne aflam reuniţi în şedinţă, că voi fi fost singurul sau măcar primul care va fi avut această idee. Ar fi caraghios dacă aş începe să mă împopoţonez cu aşa ceva, într-o atare situaţie, într-un astfel de moment.

Salut, doar, o dată în plus, înţelepciunea colectivă a colegilor mei, care a caracterizat, încă de la începutul activităţii sale, actualul Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune.

A dispărut un creator, un creator de spirit, a rămas o creaţie, un patrimoniu viu care va continua să-şi exercite influenţa benefică şi pe care nu avem altceva de făcut decît să-l administrăm corect, în spiritul celui care l-a creat. Asta, atît contează. Bine că am păşit pe calea cea bună!


Spacer Spacer