Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Zona Membri

Se întăreşte Axa de o să ameţească de tot Planeta...


Bogdan Ghiu

Duminică, 05/08/2007 - 22:06
TextText mai micText mai mare
Adauga cu AddThis

Sarkozy îşi petrece vacanţa în... America

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy face ceea ce predecesorul său Jacques Chirac ar fi considerat de neconceput: îşi petrece vacanţa în... America.
Este primul concediu al înaltului oficial de când a venit la cârma Franţei. Wolfeboro are puţin peste 6 mii de locuitori. Locuitorii micului oraş din statul New Hampshire, sunt mândri că la ei a venit un oaspete atât de important.
Locuinţa în care stă Nicolas Sarkozy aparţine unui fost director de la Microsoft şi costă 30 de mii de dolari pe săptămână. Vila şi împrejurimile sunt foarte bine păzite, dar preşedintele francez a fost văzut ori la alergare, ori înotând într-un lac din apropiere.
Faptul că Sarkozy a ales să-şi petreacă vacanţa în America e un semn de apropiere între Franţa şi Statele Unite, după ce fostul preşedinte Jacques Chirac a refuzat să susţina Washingtonul în intervenţia din Irak şi a fost un critic al administraţiei Bush.

SUA menţine spionajul intern

Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat o lege care permite menţinerea programului de spionaj intern.
Legea reprezintă o victorie pentru Casa Albă, care a făcut presiuni pentru aprobarea legii înainte de începerea vacanţei congremenilor. În ciuda reticenţelor democraţilor, noul proiect autorizează administraţia americană să intercepteze, fără mandat din partea unui judecător, apelurile telefonice şi mesajele electronice transmise în străinătate.
Legea actuală, adoptată în 1978, obligă administraţia americană să obţină autorizaţie de la tribunale secrete specializate pentru a putea supraveghea persoanele suspectate de terorism aflate pe teritoriul SUA.

Sursa: www.tvr.ro


Spacer Spacer