Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Zona Membri

Radio 3 Net – Radio Florian Pittiş


Bogdan Ghiu

Duminică, 05/08/2007 - 18:16
TextText mai micText mai mare
Adauga cu AddThis

Anunţ în mod public că imediat după aflarea, la Antena 3, a regretabilei ştiri privind dispariţia lui Florian Pittiş (asupra personalităţii căruia voi reveni), în calitatea mea de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, i-am propus printr-un SMS doamnei Maria Ţoghină, preşedinte-director general al SRR, ca Radio 3 Net (fostul Radio România Tineret), pe care Florian Pittiş l-a condus şi, de fapt, l-a inventat, creînd o bogăţie dintr-o constrîngere, să se numească RADIO FLORIAN PITTIŞ. Dacă sînteţi de acord cu această idee, vă rog să mă sprijiniţi public. În ceea ce mă priveşte, voi face tot ce-mi stă în puteri pentru transpunerea ei în realitate.


ComentariiRadio 3Net...

O intrebare retorica pe care n-o voi surpasa, ci careia ma voi supune pe deplin impacat. Atata doar ca mi-ar suna mai emblematic "RADIO PITTIS". Oricum, felicit initiatorii.

Laurentiu Mihaileanu

Radio Florian Pittis

Evident ca sunt de acord si sustin in totalitate ideea dvs. Florian Pittis este cel care a creat postul meu de radio preferat, este mai mult decat firesc ca acesta sa-i poarte numele.

Happy Hippie

Nu mai stiu de cand il iubesc pe Florian Pittis. Probabil ca din copilarie de cand nu stiam cine e dar ii auzeam vocea in fiecare sambata la Teleenciclopedia (emsiune care ma fascina). La inceputul anilor '90 mergeam duminica la Teatrul de Comedie unde Pittis tinea asa-numitul "Happy hippie". Mereu holul teatrului era arhiplin cu tineri care il ascultau pe Pittis vorbind despre muzica, despre valori culturale, despre viata. Apoi ne punea casete video cu concerte - Zeppelin, Deep Purple, Hendrix.

La festivalurile rock din acei ani (Rock 91, 92, 93, 94...) Pittis introducea pe scena trupele, mereu cu cate un scurt comentariu amuzant. La rock 94 urma sa intre pe scena trupa britanica Saxon. Pittis i-a invitat spunand ca urmeaza... sex on... :)

Emisiunile lui de muzica de la Romania Tineret au educat timp de multi ani iubitorii de rock si folk.

Daca ma gandesc bine, nu am auzit niciodata pe nimeni spunand vreun lucru rau despre Pittis. Pentru multii ani in care rock-ul a fost mai degraba o muzica proscrisa (fara concerte importante in Romania decat 1-2 pe an, muzica nedifuzata pe posturile de radio si televiziune, cu rare exceptii) si apanajul unei elite, Pittis a fost una dintre rarele personalitati publice care purta in vazul tuturor acest stindard al libertatii, nonconformismului si rock-ului.

O lunga perioada Radio Romania Tineret a fost aproape singurul canal de difuzare a muzicii rock si a contribuit substantial la "miracolul" ca la concertele rock cu trupe nedifuzate pe nicaieri totusi au venit mii de oameni.

Cand am accesat acest link credeam ca voi scrie un rand doua...

Sunt si eu de acord si salut propunerea de a denumi postul R3 cu numele lui Florian Pittis.

Remus Cernea

Radio 3

Este o idee foarte buna, va sustin in demersurile dumneavoastra.

Radio 3 Net - Radio Florian Pittis

Sustin din toata inima propunerea de mai sus!

Radio 3 Net – Radio Florian Pittiş

O idee extraordinara, pe care o apreciez si o sustin 100%.

Multumesc

Cred ca este un lucru simplu si drept, care ne poate imbogati. Sa fim, deci, egoisti doar in acest sens.

RADIO PITTIS

MI SE PARE O IDEE FOARTE BUNA,CHIAR EXCELENTA SI AR FI BINE DACA S-AR REALIZA!PROF. MIHAELA MANESCU

S-a realizat! A fost simplu,

S-a realizat! A fost simplu, asa cum simple, spontane, inconstiente chiar ar trebui sa fie atitea in viata noastra. Mai exista, deci, "automatisme" etice. Nu ne ramine decit sa le solicitam, sa le "accesam" cit mai des, ca sa nu se atrofieze (de tot).
Multumesc din suflet pentru reactii.
Dumnezeu sa ne fie alaturi!


Spacer Spacer