Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Zona Membri

Metafizica caniculei, falsul eveniment şi isteria televiziunilor...


Bogdan Ghiu

Luni, 25/06/2007 - 20:27
TextText mai micText mai mare
Adauga cu AddThis

... sau cît de prost trebuie să fii (sau să te prefaci) ca să ajungi reporter

Mult mai rea, mai dăunătoare pentru societate decît canicula este ce face din ea, cu ea, ca obiect de ştire senzaţionalistă, presa, media: alarma permanentă în care ne ţine cu privire la faptul că e cald, şi chiar zăpuşeală, vara, frig iarna, ploi toamna etc.

Luni seara, de exemplu, la jurnalul TVR, deşi meteorologul Romica Jurca a relativizat starea vremii, punînd-o în perspectivă istorică, prezentatorul a continuat pe acelaşi ton alarmist.

La Pro TV, în aceeaşi zi şi la aproximativ aceeaşi oră, după cuvenita isterie privind canicula, reporterii postului se mirau, inconsecvent, că exact cei care trebuie să se ferească de caniculă, adică muncitorii în aer liber, stăteau, undeva, la umbră, adică se protejau. Dacă n-ar fi făcut astfel, dacă, altfel spus, conducerea respectivului şantier nu ar fi îngăduit (sau poate chiar ordonat) pauza excepţională, aceiaşi reporteri ar fi acuzat înlălcarea legislaţiei.

Cît de prost trebuie să fii (sau să te prefaci) pentru a ajunge să lucrezi într-o televiziune? În tot acest timp, adevăratele evenimente stau pe afară şi aşteaptă degeaba, fiind cel mult amintite la „pe scurt”.

În general vorbind, marea masă a oamenilor umblă creanga pe străzi, expunîndu-se temperaturilor ridicate? Cui se adresează, de fapt, aceste avertismente grotesc exagerate? Nu mai munceşte nimeni? În birouri, hale etc, e umbră... Toată lumea e pe afară, riscîndu-şi sănătatea? La muncă atunci, ca să scăpaţi cu viaţă!


Spacer Spacer