Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Zona Membri

1 - Să nu vă moleşiţi


Mircea Laslo

Vineri, 22/06/2007 - 13:16
TextText mai micText mai mare
Adauga cu AddThis

Lipită de una din uşile din apartamentul "nostru" este o listă cu opt "porunci", lăsate nouă din vechime de prietenii şi colegii noştri care au plecat acasă în Aprilie. Ele au rămas în primul rând ca o sursă de amuzament, dar în spatele formulării lor umoristice se ascund câteva perspective proaspete asupra întregii noastre şederi aici.

Se pare că simţim nevoia de detaşare într-un anumit sens; a sta cu mintea la maximum două zile în viitor devine foarte obositor după un timp şi provoacă o cronică lipsă de inspiraţie.

Pentru mine, Prima Învăţătură - Să nu vă moleşiţi! îşi găseşte sens în acest context - încercând prea tare să realizezi ceva, orice, dintr-un sentiment al datoriei faţă de situaţia specială a bursei, rişti o epuziare a energiei, a resurselor şi a creativităţii. În momentul în care acest lucru îţi devine aparent până şi ţie, se instalează aproape inconştient un fel de toropeală nefericită şi depresivă.

Primul proiect pe care l-am demarat aici a ajuns la sfârşit - am filmat primul meu scurtmetraj, au fost câteva zile de lucru foarte obositoare, dar cred că a meritat fiecare moment. Acum am de făcut montajul, şi urmează să începem lucrul la următorul proiect, de această dată mai strâns legat de ArtScenico. Asta în cadru oficial şi legat de bursă. Mă mai ocup cu o altă serie de mici lucrări şi idei doar pentru mine.

Şi totuşi simt că m-am moleşit. Se termină şi sesiunea teatrala dintr-o zi în alta, problemele birocratice insuportabile de acasă sunt din ce în ce mai aproape şi aici plouă literalmente în fiecare zi. În fond şi la urma urmei ne trezesc în fiecare dimineaţă nişte clopote sinistre şi complet disonante - nu vă de ce nu ne-ar apuca mai devreme sau mai târziu un sentiment macabru.

Între timp, în spatele întregii rutine se mişcă dorinţa de a vedea totuşi rezultate clare, de a "ieşi la rampă" cât mai repede şi cât mai bine. E un curent subteran de sănătate, un ecou sâcâitor şi entuziast de a cărui existenţă sunt foarte fericit.


Spacer Spacer