Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Zona Membri

Ilogic: alegeri înaintea referendumului pentru votul uninominal?


Bogdan Ghiu

Duminică, 20/05/2007 - 21:07
TextText mai micText mai mare
Adauga cu AddThis

N-a trecut nici o zi de la revenirea preşedintelui Traian Băsescu, pe aripile poporului, la putere, că partidele care l-au susţinut, şi cu care Preşedintele nu s-a sfiit să se afişeze, inclusiv în momentul victoriei din seara zilei de 19 mai, ca să ştim bine ce figuri ne aşteaptă imediat, în clipa imediat următoare, Partidul Democrat şi Partidul Liberal Democrat, aşadar, au venit, duminică, cu un truc cu nimic mai breaz decît cel al PSD-ului, care voia să schimbe regulile jocului de-a referendumul din mers. PD şi PLD propun, nici mai mult, nici mai puţin decît organizarea de alegeri anticipate ÎNAINTEA promisului referendum prezidenţial pentru adoptarea votului uninominal, cînd ordinea firească, de bun-simţ, este, evident, cea inversă. De ce să mai organizăm, în pripă, alegeri după VECHIUL MODEL dacă tot vrem să-l schimbăm? Ca să nu intre în vigoare decît după, teoretic, patru ani sau ca să organizăm, iar, după referendum, alte alegeri anticipate? Vechiul model electoral nu mai trebuie perpetuat nicio clipă, iar referendumul pentru votul uninominal trebuie să aibă loc imediat. Clasa politică românească trebuie reformată, nu peticită, acum.

Convins de raţiunea şi de buna sa credinţă, aştept de urgenţă intervenţia lămuritoare a preşedintelui Traian Băsescu, care sper să infirme şi să domolească această foame grotescă de revanşă şi de putere, aplicîndu-şi pur şi simplu, literal, programul promis, declarat, absolut necesar, urgent în clipa de faţă.

După cum aştept să urle iar lupii moralişti, intelectualii, revoltîndu-se şi în faţa acestei şmecherii incalificabile aşa cum se revoltaseră, pe drept cuvînt, şi în faţa celor care îl avuseseră ca obiect pe preşedintele Băsescu. Sau, brusc, se va lăsa, iar, tăcere? “Tăcere” rimează cu “hoţie”, spusese, inspirat, preşedintele Băsescu. În cazul intelectualilor, “tăcere” rimează, de fapt, cu “putere”?


Spacer Spacer