Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Zona Membri  Sageata  Blogul publicat de Mircea Laslo

1 - Să nu vă moleşiţi

Mircea Laslo

Lipită de una din uşile din apartamentul "nostru" este o listă cu opt "porunci", lăsate nouă din vechime de prietenii şi colegii noştri care au plecat acasă în Aprilie. Ele au rămas în primul rând ca o sursă de amuzament, dar în spatele formulării lor umoristice se ascund câteva perspective proaspete asupra întregii noastre şederi aici.

Se pare că simţim nevoia de detaşare într-un anumit sens; a sta cu mintea la maximum două zile în viitor devine foarte obositor după un timp şi provoacă o cronică lipsă de inspiraţie.


Living, breathing, sleeping art

Mircea Laslo

Am primit nişte veşti bune azi de la compania ArtScenico. Au găsit cea mai ingenioasă metodă de "finanţare" pe care am avut vreodată norocul s-o aud.

Festivalul Off Limits, organizat de Artscenico se va petrece între 25 August şi 2 Septembrie iar proiectele la care noi lucrăm vor fi incluse în program. În acest context, căutam cu toţii soluţii pentru a ne întoarce la Dortmund ca să vedem festivalul, cazarea fiind cea mai presantă problemă, întrucât hostelurile sunt totuşi destul de scumpe (spre deosebire de hrană şi transport).


Recreaţia mare

Mircea Laslo

Simt că trebuie să justific într-un fel pauza lungă dintre adăugirile mele la acest blog. Proiectele noastre au început realmente să ne ocupe timpul în modul cel mai egoist şi hrăpăreţ. Măcar dacă ar fi fost vorba de abundenţa zilelor de filmare sau de repetiţii, de efervescenţa hollywoodiană a procesului de concretizare a creaţiei. Mi-ar fi plăcut mult să pot face un montaj plin de inspiraţie, pe muzică de Van Halen, din ultimele zile, dar nu e cazul.


Tao şi teatru

Mircea Laslo

A trecut deja mai bine de o lună de când sunt aici, sentimentul de stranietate a început să dispară; mi-am dat seama de acest lucru atunci când am reuşit să dau indicaţii spre o stradă unui neamţ rătăcit. În ultimele două săptămâni nu s-au întâmplat lucruri la care să mă pot raporta mai mult sau mai puţin obiectiv, aşa că voi scrie acum puţin despre unul din proiectele la care am început să lucrez aici.


Puzzle 3.3

Mircea Laslo

În ceea ce priveşte acest al treilea nivel de desfăşurare al festivalului, nu-mi dau seama foarte clar dacă e vorba de un fenomen ce ţine de o secătuire temporară a creativităţii, în aşteptarea noului curent, a noii stări de agregare a gândirii creatoare sau pur şi simplu de gusturile comitetului de selecţie. Aici intervine echivocul despre care vorbeam la început.


Puzzle 3.2

Mircea Laslo

O altă parte a festivalului a fost fenomenalul Kinomuseum – un program organizat tot de un curator, teribil de britanicul Ian Wright, care a invitat artişti şi curatori din toată lumea ca să-şi expună concepţiile şi arhivele.


Puzzle 3.1

Mircea Laslo

Îmi place să scriu din memorie. Simt că acest exerciţiu contribue mereu la fixarea amintirilor pe care le descriu (sau transcriu, în funcţie de caz) pe de o parte, iar pe de alta, simt că îmi reţin o anumită libertate a gândirii – ca şi cum, dacă aş vrea, aş putea începe o poveste suficient de banală ca să fie crezută necondiţionat ca apoi să o transform subtil din banală în plauzibilă, chiar dacă realitatea trăită m-ar contrazice.


Intermezzo - forte fortissimo

Mircea Laslo

1 Mai:

Marţi, soarele dă buzna pe fereastră dimineaţa devreme. Noroc că soarele e uşor de ignorat. Mai greu de ignorat e zgomotul elicopterului care pare a da târcoale cartierului, cvartalului, casei, ferestrei, până când începem să glumim - "nu scoate mâna pe fereastră dacă mai ai nevoie de ea!"


Puzzle 2

Mircea Laslo

În urma discuţiei cu nişte voluntari ai festivalului Off Limits ţinut în luna august de Artscenico, am mers să vizităm Universitatea din Bochum şi să luam parte la cursul despre piesa Neguţătorul din Veneţia de Shakespeare, unul din două cursuri ţinute în limba engleză la The Faculty of Theatre Sciences.


Puzzle 1

Mircea Laslo

Am adunat material suficient pentru cinci postări în ultimele trei zile iar faptul că nu am scris până acum se datorează unui simptom analog celui al măgarului lui Buridan. Dar iată că totuşi încep, în ordine cronologică, o serie de piese de puzzle.

Joi, 26 Aprilie - o zi începută destul de banal se termină cu prima piesă de teatru văzută aici despre care pot spune că mi-a plăcut foarte mult - Faust de Goethe, în regia lui Thirza Bruncken.


Syndicate content
Spacer Spacer